_fbq.push(['addPixelId', '1533270753561526']); })(); window._fbq = window._fbq || []; window._fbq.push(['track', 'PixelInitialized', {}]);
Oldal kiválasztása

 


WING CHUN


 

Wing Chun Kung Fu

Wing Chun Kung Fu egy tudományos alapokon nyugvó tradicionális kínai harcművészet, melyet a hadi tudományok legnagyobb szakértői alkottak egy olyan korban, amikor a magas szintű harci tudás egyenlő volt a túléléssel. Ma a Wing Chun egyike a nyugati világban leginkább elterjedt harcművészeti rendszereknek. Népszerűsége az ’50-es években kezdődött, amikor is – Yip Man Nagymester jóvoltából – a stílus széles körben terjedt el Hong Kong-ban. A ’60-as, ’70-es években Yip Man Nagymester tanítványai folytatták mesterük munkáját, s tevékenységüknek köszönhetően a stílus ma már szinte a világ minden országában ismert. A Wing Chun elterjedését nagymértékben elősegítette Bruce Lee – a népszerű harcművész és filmsztár – filmjeinek megjelenése, illetve azon tény ismerté válása, hogy Lee eredetileg ezt a stílust tanulta.

Hegedűs Péter

Harcművészettel 1995 őszén Törökszentmiklóson kezdtem el foglalkozni Hamusics Zoltánnál, egy helyi szervezet Ving Tsun Kung Fu iskolájában. 1997-ben, nagymesteri kapcsolat hiánya miatt, Sifu Juhász Zoltán egyesületéhez csatlakoztunk, így a William Cheung által irányított világszövetség Wing Chun rendszerének tagjává váltunk.

2000-ben kezdtem tanítással foglalkozni Sávai Péter törökszentmiklósi iskolájában segédoktatóként. 2001-ben Budapestre kerültem, ahol Sifu Peleskei Zoltán újpalotai klubjában segédkeztem.

Saját iskolámat 2001 őszén nyitottam meg a Budapesti Műszaki Egyetem kollégiumának tornatermében. Oktatói diplomámat 2002 nyarán kaptam meg a 7 szintű vizsga letételével. 2003-ban a Budapesti Sportszövetség által tartott egy éves edzői tanfolyam elvégzése révén kung fu sportoktatói oklevelet szereztem. Ugyanebben az évben új klubot nyitottam Budapesten a IX. kerületben.

2004-ben a budapesti iskolák átfogására és irányítására Sifu Peleskei Zoltán megalapította a Gyönyörű Tavasz Harcművészeti és Szabadidősport Sportegyesületet, melynek alapító illetve felügyeleti bizottsági tagja lettem.

William Cheung 2006-os magyarországi látogatása során sikeres 10. szintű vizsgát tettem, és ezáltal mester diplomát érdemeltem. 2006-ban a Gyönyörű Tavasz Sportegyesület elnökévé választottak.

A Wing Chun Kung Fu gyakorlása és oktatása mellett, Sifu Juhász Zoltán irányítása alatt elkezdtem foglalkozni Jeet Kune Do és Kali harművészetekkel is.

Hegedűs Péter

Elérhetőségek:

06 70 389-9640

sifu.hegedus.peter@wingchun.hu

 

Edzések ideje:  Kedd, Csütörtök 18:30 – 20:00

Kérdések és időpontfoglalás

12 + 12 =